YDELSER HOS ENFAMILIE

Samværslokaler
hos Enfamilie

-Enfamilie har kontor og samværslokale i Aalborg, Østre Havnepark 10, st.4, 9000 Aalborg.

I Hjørring har vi åbnet samværslokaler i Jungersensvej 5, 9800 Hjørring. 

Frederikshavn på adressen Nytorv 25, 9900 Frederikshavn.

Her er rammerne dedikeret til samværstimer med leg, samtale og kreativitet. Her er sofa, bord, masser af gulvplads, legetøj til alle aldersgrupper og spil og kreative aktiviteter, at være fælles om.

“Det betyder rigtig meget for Enfamilie, at samværet tilbydes i trygge hjemlige rammer, som vækker varme og ro.”

Enfamilie har geografisk mulighed for at imødekomme ønsker til samvær, andre steder end i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn – skriv og spørg så finder vi ud af en løsning.

info@enfamilie.dk

Anbringelse
i egen lejlighed

Jungersensvej 5, 9800 Hjørring

-Enfamilie har mulighed for at tilbyde anbringelse i egen lejlighed. 

Enfamilie har geografisk mulighed for at imødekomme anbringelse i egen lejlighed i hele Danmark. 

Akutforanstaltninger

Lovgrundlag: Barnets lov § 12, stk. 3.
Enfamilie tilbyder akutforanstaltninger der kræver anbringelse, men hvor det rette tilbud ikke er fundet.

Tidligt forebyggende indsats

Lovgrundlag: Barnets lov § 30.
Enfamilie tilbyder forebyggende råd og vejledning til familier.

Familiebehandling

Lovgrundlag: Barnets lov §32, stk. 1 nr. 2 og §32, stk. 1, nr. 5
Formålet er at støtte forældrene i at tage vare på og tage ansvar for barnet eller den unge, så familien så vidt muligt holdes sammen med familiebehandlers støtte og vejledning.
Målet med støtten er at familien sammen opnår resultater, som kan tilgodese barnets/ den unges og familiens trivsel i hjemmet, skolen/daginstitution, nærmiljøet og i fritidsaktiviteter.

Støttet samvær

Lovgrundlag: Barnets lov §104. stk. 3. Samværskonsulenten er til stede under samværet og observere hele samværet. Formålet er at opnå størst mulig tryghed for barnet og bygge bro for udvikling i relationen i samværet.

Overvåget samvær

Lovgrundlag: Barnets lov §105. stk. 1 nr. 1 og §105. stk. 2. Samværskonsulenten er til stede under hele samværet og observere hele samværet. Formålet er at opnå størst mulig tryghed for barnet og bygge bro for udvikling i relationen i samværet. Der udarbejdes samværsrapport efter hvert samvær.

Kontaktperson

Lovgrundlag: Barnets lov §31, stk. 1. nr. 3. Formålet med en fast kontaktperson til barnet eller den unge, er at sikre en fast og stabil voksenkontakt. En fast kontaktperson til barnet eller den unge, kan bygge bro mellem barnet og den unge og familien.

Støtteperson for forældre med barn eller ung anbragt uden for hjemmet

Lovgrundlag: Barnets lov §75. Formålet med støtteperson til forældrene er at støtte forældrene i samarbejdet med kommunen og anbringelsesstedet. Støttepersonen vil ligeledes støtte forældrene i at rumme følelser og reaktioner i forbindelse med anbringelsen. Når kommunen bevilliger støtteperson til forældre med anbragt barn jf. § 75 skal der udarbejde en; § 77 Forældrehandleplan.

Støtte i eget hjem - Bostøtte

Lovgrundlag: §85. Formålet med bostøtten er, at borgeren styrker sine funktioner og kompensationsmuligheder, øger sin selvhjulpen hed og de sociale kompetencer samt får en øget forståelse for egen og andres situation. Herudover skal støtten medvirke til at borgeren lærer at mestre livet.

Aflastning

Lovgrundlag: Barnets lov §90 stk. 1 nr. 2. Enfamilie tilbyder ligeledes landets kommuner at varetage ordninger til børn og unge under 18 år, der bliver bevilget en handicapordning efter for eksempel servicelovens §§ 44 og 84. Ydelserne i ordningerne kan blandt andet omfatte personlig hjælp og pleje, omsorg, aflastning og pædagogisk støtte.

Handleplan

§ 91 - Barnets plan Barnets plan er kun lovpligtig ved anbringelse udenfor hjemmet, kommunen kan vælge at der ikke skal udarbejdes en barnets plan når der iværksættes andre indsatser fx familiebehandling. § 108 - Ungeplan Ungeplan er for unge der er fyldt 16 år, også her gælder det at ungeplanen kun er lovpligtig når der er tale om anbringelse uden for hjemmet. § 110 - Helhedsorienteret plan For unge mellem 16 – 23 år, hvor der er en kompleks problemstilling og hvor der er behov for koordinering af flere indsatser, fx indsats i jobcenterregi.

Anbringelse i egen lejlighed

NYHED i ENFAMILIE.
Anbringelse i egen lejlighed er et tilbud om støtte i hverdagen til unge som bliver vurderet ikke at kunne tage vare på et selvstændigt voksenliv fra den ene dag til den anden. Nogle unge kommer fra et botilbud hvor de har haft en fast kontaktperson tilknyttet, og kan opleve det som angstprovokerende at skulle stå på egne ben og føle der stilles forventninger, som til en voksen natten over.
Mange unge fortæller at de føler der er forventninger alle steder fra, fra den dag de fylder 18 år. Dette kan være en stor mundfuld at stå med fra starten, hvorfor en anbringelse i egen lejlighed kan skabe tryghed og større sandsynlighed for succes oplevelser for den unge, med de udfordringer og forventninger den unge oplever fra omverdenen. Formålet med indsatsen er at bidrage til at den unge støttes i ADL (almindelig dagligdags livsførelse) ud fra de ressourcer og kompetencer den unge har. Vi støtter den unge i at mestre sit liv og etablere gode hverdagsrutiner i ADL træning i overgangen mellem ungdoms og voksenlivet.
Fast tilknyttet team med kendskab til den unge Mulighed for fleksibel aftale om telefonisk kontakt