Sådan Èn familie er vi #1

En intpiclabention der har fulgt os i lang tid og som vi arbejder konstant på er hvilken slags familie er vi?  Det handler om vores egen lille familie, fordi vi egentlig gerne vil have nogle værdier som er med til at definere hvem vi er som familie. Vi fik samtalen i gang for ca. et år siden og vi arbejder stadig på det. Til dags dato er det ikke nedskrevet, så man må i den grad sige det er rimeligt organisk og flydende. Men det er også godt nok for os. Det er i grunden sådan vi bedst kan lide det, masser af tilpasninger hen af vejen, og en god portion gode intentioner så er vi bedst på vejen.

Men nu prøver jeg at nedfælde de tanker vi har haft so far. Det kan sagtens være der kommer blogindlæg hen af vejen, som tillæg til dette.

Jeg fik inspiration til det fra en familieguru i USA http://brucefeiler.com (han har også lavet to Tedtalks om det at være familie og det at være far, det er alt for amerikansk for mig i virkeligheden, jeg tror mere på det flydende og tilpasning hen af vejen.)

Nå men han siger, noget i den her stil: Okay, det her er vores 10 mest centrale værdier. Det her er den familie, vi gerne vil være; vi vil gerne være en familie, der ikke skændes hele tiden; vi vil gerne være en familie, der tager på sejlture eller camping’, eller hvad det nu kan være. Får vi så opfyldt hver af de ting hver dag, hver uge, hver måned? Nej, det er ikke pointen. Pointen er, at når det går galt, så har vi et mål. 

 

piclab-2

Her kommer vores: sådan en familie er vi:

 

  • Rent faktisk er vi sådan en familie der tager på camping ferie
  • Vi er sådan en familie der siger undskyld til hinanden når vi har gjort noget der gjorde ondt på en anden
  • Vi deles om de ting vi har, vi har ikke dobbelt op på legetøj, drengene deler værelse og legetøj. Der er dog undtagelser med bamser og noget legetøj som den yngste ikke kan lege med endnu. Det betyder så meget at man kan dele og vi øver os ALLE sammen på det.
  • Vi er sådan en familie der gerne vil tage det stille og roligt. Vi prøver ikke at have for travlt
  • Vi er sådan en familie der altid har plads til en mere
  • Vi er sådan en familie der ser serier, bruger ipad og prøver at begrænse det, det er bare sandheden.
  • Vi er sådan en familie der elsker at vi har en have, og elsker at lave bål sammen
  • som indledningen sagde vi er sådan en familie der tilpasser os
  • -og så er vi sådan en familie der siger TAK

så tak fordi du læser med

Jeg tror det kan være en god ide at kigge på det sammen i familien, for det skaber nogle værdier der kan skabe rammer for en måske presset hverdag. Så hvordan er din ” Sådan en familie er vi:” ?

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *