De sociale medier stjæler med arme og ben

Jeg er igang med noget nyt i mit liv. Jeg prøver i en periode at skabe og udforske begrebet nærvær. For hvad betyder det i mit liv og hvad betyder dette for mine børn. Det er ikke fordi, jeg har gjort noget helt vildt, men indtil videre så har jeg slettet Facebook som app på min iphone – og det gør faktisk en forskel, og hvad er så det?

For det første så har jeg ikke min telefon hele tiden i min hånd og lige skal tjekke om der er kommet nyt spændende indhold på Facebook, eller delt noget interessant.  “FOMO” Fear of missing out, ja det fyldte og det fylder stadig, men jeg er på vej i det, og kan allerede mærke en forskel i opfattelse af nærvær. Og jeg vil have mere af det!

FOMO handler om at man har svært ved at misse noget, som sker online, det kan jo være der var noget interessant, jeg ikke var den første jeg fik at vide, eller der er informationer jeg  gå glip af.

-SOM om, Facebook er blevet en markedsplads for til tider sjove videoer, reklamer, lidt holdninger og alt muligt andet. En stor del af ing som i virkeligheden ikke beriger mit liv, men bare fylder på med alt muligt ligegyldigt info. Det er faktisk lidt svært for mig at skrive, for jeg kan faktisk godt lide Facebook og alle de muligheder det fører med sig. Jeg nyder teknlogi, sociale medier og det at vi mennesker for en ny arena at boltre os i, men der er nogle udfordringer i at vi bruger fx. Facebook uafbrudt og at vi bruger vores tid online istedet for offline.

Lad mig lige slå fast der er rigtig mange muligheder ved Facebook, feks. ser vi et kæmpe boom i interessefællesskaber, og det er så spændende og udviklende.  Folk finder sammen omkring deres hobbyer, interesser, evner osv. Samtidigt sker der enormt meget kommunikation og etablering af nye relationer. Det vil vi se meget mere af i fremtiden.  Men jeg tror vi har brug for at gentænke muligheden for at bruge det online som markedsplads, vi skal finde ud af hvordan vi kan bruge det i dagligdagen som et tilbud og kommunikationsplatform UDEN det stjæler vores nærvær til de mennesker omkring os.

Et andet perspektiv jeg kan mærke gør en stor forskel idet jeg ikke er på FB er også den sammenligning jeg gjort mig med andre idet jeg har brugt tid på de sociale medier. Vi mennesker spejler os konstant i andre, og FB udvider muligheden 100% (tror jer), hvor vi kan sammenligne os med andre. Som bekendt bliver det ofte de gode perfekte historier lagt ud på FB, og livet er mere end glade børn, hyggelige DIY projekter og lækre skønne økoburgere. SÅ derfor kan jeg personligt mærke en lille forskel i at ikke blive konstant mindet om andres liv, men leve mit liv lige nu og her med min familie.  HUSK jeg skrev lille, for det er kun på vej.

Derfor tror jeg vi skal huske at vi hver især ejer brugen af de sociale medier og ikke lader de sociale medier ejer os!
Så jeg er blevet helt overbevist, og skal ikke have facebook app på min tlf igen. Måske ryger Instragram også..

Hvad tænker du?

3 Comments De sociale medier stjæler med arme og ben

 1. Nina 30. marts 2016 at 8:56

  Dejlig blog!

  Jeg tror også, at det er vigtigt at tænke over, hvordan vi kan være nærværende med vores børn – og resten af familien. Jeg har 2 små på 1 og 4, og det er ofte kun et par timer vi har sammen om dagen.

  Her hos os udfordrer jeg min mand og mig selv til at lægge telefonen på en hylde, når tøserne er vågne – da jeg voksede op stod telefonen på hylden og man skulle rejse sig, hvis den ringede! Det kan jeg egentligt godt li’.

  Reply
  1. Charlotte Willer 4. april 2016 at 18:09

   Nina det lyder så spændende med en mobilhylde, og ja vi er jo vosket op med en fastnet telefon, der ikke tog den tid. Har faktisk overvejet at skrive et indlæg omkring sådan en mobilhylde, fordi det er så udfordrende med den. (læs mega svært)

   Reply
 2. Jenny 4. april 2016 at 4:46

  Hej Charlotte
  Så fin en idé med en blog om familieliv og jeg kan tilslutte mig dine overvejelser om sociale medier. Jeg sidder i toget på vej til arbejde og læste med og din indlæg fik mig til at kigge ud af vinduet hvor den smukkeste solopgang var ved at udspille sig over Øresund – tænk jeg var ved at gå glip af den fordi jeg sidder med snuden i mobilen…
  God dag her fra

  Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *